Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Áfonyával töltött finomság

 

Hozzávalók:

  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg rétes liszt
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 2 t. vaníliás cukor
  • 1 kk. citromlé
  • 2 kk. sütőpor
  • 2 db tojássárgája
  • 20 dkg áfonyalekvár

Csokimártás:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tej

Elkészítési mód:
Az áfonyalekváron kívül a hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát 30 percig a hűtőszekrénybe pihentetjük. Fél óra múlva lisztes deszkán vékonyra kinyújtjuk. Négyszög alakú tésztaszaggatóval kiszaggatjuk, majd a kiszaggatott négyszögök felének közepét kiszúrjuk. Menet közben a tepsiket sütőpapírral kibéleljük, és a tésztákat belehelyezzük, 10-15 perc alatt, 180 °C-on aranysárgára sütjük. A teli sült tésztaformát áfonyalekvárral megkenjük és összeragasztjuk a sült lyukas tésztával.
Csokimártás: Az étcsokoládét apróra törve gőz felett a vajjal, tejjel és a tejszínnel simára keverjük, majd tumixgéppel habosítjuk és a sütemény egyik felét egyenként belemártogatjuk.
Tálalás előtt pár óráig hűtőben tároljuk. (Megj.: Javasolom, hogy előtte való nap készítsék el, mivel ilyenkor még egy kicsit kemény a tészta, de így is fogyasztható.)
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben