Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Almás pite

 

Hozzávalók: (10 személyre)

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 t. vaníliás cukor
  • 1 t. sütőpor
  • 2 db tojás
  • 1 dl tejföl

A töltelékhez:

  • 1 kg hámozott alma
  • 15 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db citrom
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg

Elkészítési mód:
A sütőporral elkevert liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Folpackba csomagolva hűtőben kb. 1 órán át pihentetjük. Menet közben meghámozzuk az almát, lereszeljük, ráfacsarjuk a citrom levét, őrölt fahéjjal, őrölt szegfűszeggel, cukorral, reszelt citromhéjjal ízesítjük. Intenzív lángon pár percig főzzük, majd szűrőbe rakjuk, hogy a leve lecsurogjon. A tésztát 2 részre osztjuk. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Az egyik tésztalapot sütőpapírral borított tepsire fektetjük és darált dióval megszórjuk, azután egyenletesen elosztjuk rajta az almatölteléket. Beborítjuk a másik tésztalappal és villával megszurkáljuk. Megkenjük a felvert tojással és előmelegített sütőben 180°C –on kb. 30 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Kockára szeletelve tálaljuk és megszórjuk porcukorral.