Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Csöröge

 

Hozzávalók: (4 személyre)

 

• 30 dkg liszt
• 4 db tojássárgája
• 1 ek. porcukor
• 1 ek. rum
• 2 t. vaníliás cukor
• 1 tk. sütőpor
• 1 dl tejföl
• 5 dkg vaj
• csipetnyi só
• 1 db citrom reszelt héja
• olaj (a sütéshez)

Tálaláshoz:

• porcukor
• baracklekvár


Elkészítési mód:

A hozzávalókat összegyúrjuk és egy rugalmas tésztát kapunk belőle. Cipóvá formázzuk és fél óráig hagyjuk pihenni. Ezt követően a tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Derelyevágóval keresztbe és hosszába 5x8 cm széles csíkokat vágunk, így téglalap alakú tésztákat kapunk. A téglalapok közepébe keresztirányba 2x1 cm csíkot vágunk. Forró olajban mindkét oldalát világosbarnára sütjük. A kész csörögéket szalvétára helyezzük és felitatjuk az olajat. Tálaláskor megszórjuk porcukorral és simára kevert baracklekvárt adunk mellé.