Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Édesanyám meggyes pitéje

 

Hozzávalók: (10 személyre)

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 t. vaníliás cukor
  • 1 t. sütőpor
  • 2 db tojás
  • 1 dl tejföl

A töltelékhez:

  • 2 üv. magozott meggy
  • 15 dkg darált dió

Elkészítési mód:
A sütőporral elkevert liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Folpackba csomagolva hűtőben kb. 1 órán át pihentetjük. Menet közben a meggyet leszűrjük. A tésztát 2 részre osztjuk. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Az egyik tésztalapot kivajazott tepsibe fektetjük, és megszórjuk darált dióval, azt követően egyenletesen elterítjük rajta a meggytölteléket. A másik tésztalappal beborítjuk és villával megszurkáljuk. Megkenjük a felvert tojással és előmelegített sütőben 180°C –on kb. 30 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Szeletelve tálaljuk!
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben