topbar
fejlec01

desszert Édesanyám meggyes pitéje

 

Hozzávalók: (10 személyre)

50 dkg liszt

20 dkg margarin

20 dkg cukor

1 t. vaníliás cukor

1 t. sütőpor

2 db tojás

1 dl tejföl

 

A töltelékhez:

2 üv. magozott meggy

15 dkg darált dió

 

Elkészítési mód:

A sütőporral elkevert liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Folpackba csomagolva hűtőben kb. 1 órán át pihentetjük. Menet közben a meggyet leszűrjük. A tésztát 2 részre osztjuk. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Az egyik tésztalapot kivajazott tepsibe fektetjük, és megszórjuk darált dióval, azt követően egyenletesen elterítjük rajta a meggytölteléket. A másik tésztalappal beborítjuk és villával megszurkáljuk. Megkenjük a felvert tojással és előmelegített sütőben 180°C –on kb. 30 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Szeletelve tálaljuk!

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben