Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Édes finom falatok

 

Édes finom falatok (500 kcal/fő)

(kb. 20 darab)

Hozzávalók:

Kevert tészta:

  • 3 db tojás
  • 15dkg porcukor
  • 40 dkg búzaliszt
  • 1 t. sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 1 dl tej

Töltelék:

  • 20 dkg házi baracklekvár
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor

Máz:

  • 1. t. vaníliás cukormáz
  • 1 dl víz
  • 1 t. puncs cukormáz
  • 1 dl víz

Tészta elkészítése:
A tojást, a cukrot, az olvasztott margarint, a tejet, az átszitált lisztet és a sütőport simára keverjük. A tésztát egy margarinnal kikent tepsibe öntjük és 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd keresztbe 3 lapra vágjuk. A lapokat megkenjük simára kevert házi baracklekvárral, dióval meghintjük, majd egyenként egymás tetejére helyezzük. Kb. 20 db kockákra vágjuk és fele-fele arányban a vízzel összekevert puncs és vaníliamázba mártogatjuk, majd gitter rácsra rakjuk. A tetejét ízlésesen fehér és fekete olvasztott csokoládéval díszíthetjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben