Alpesi kocka
Hozzávalók (10 személyre):
Kevert tészta:
- 3 db tojás
- 15 dkg porcukor
- 40 dkg búzaliszt
- 1 t. sütőpor
- 25 dkg margarin
- 1 dl tej
- 5 dkg kakaópor
- 2 t. vaníliás cukor
Krém:
- 1 t. vaníliás puding
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
Tészta elkészítése:
A tojást, a cukrot, az olvasztott margarint, a tejet, az átszitált lisztet, a kakaóport és a sütőport simára keverjük. A tésztát egy margarinnal kikent tepsibe öntjük, és 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd keresztbe 3 lapra vágjuk. Menet közben elkészítjük a krémet. A vaníliás pudingot tejben felfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint. A tésztalapokat egyenként megkenjük a krémmel, egymás tetejére helyezzük, majd a tetejét krémmel befedjük, hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt kockákra vágjuk, a tetejét szőlővel és mentalevéllel díszítjük.