Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Baracklekváros habos túrós lepény

 

Hozzávalók (10 személyre):

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 t. vaníliás cukor
  • 1 kk. sütőpor

Töltelék:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 6 db tojás
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 2 db citrom leve
  • 20 dkg házi baracklekvár

Elkészítési mód:
Tészta:
A hozzávalókat összekeverjük és lágy tésztát készítünk belőle. Kivajazott, lisztezett tepsibe, lisztes kézzel, finom egyenletes mozdulatokkal szétnyomkodjuk. (Megj.: A tészta nem nyújtható!)
Töltelék:
A túrót összekeverjük, hozzáadjuk a 15 dkg cukrot, a citromlevet, a 2 db egész tojást, a 4 db tojássárgáját, (a 4 db tojásfehérjét tegyük félre, a későbbiekben még szükségünk lesz rá) a pudingot, majd felöntjük tejjel és összekeverjük. Ne lepődjenek meg, ha egy híg masszát kapnak. Ezt öntsük bele a tepsiben lévő tésztára. Előmelegített sütőben, kb. 160 °C-on, 50 percig sütjük. Menet közben egy keverőedényben a 4 db tojás fehérjéhez hozzáadunk 5 dkg cukrot és turmixgép segítségével kemény habot készítünk. Amikor majdnem kész a süti, vegyük ki a sütőből. A tojáshabot dresszingzsákba rakjuk és rácsosan a süti tetejét díszítjük. A rácsok közé házi baracklekvárt rakunk. Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, míg a tojáshab szép aranyszínű lesz. Hagyjuk kihűlni, majd téglalap alakúra vágva gyümölccsel díszítve tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben