Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Zsindelyes-meggyes alagút

 

Hozzávalók: (10 személyre)

Tészta

  • 30 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg kakaópor
  • 3 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • csipet só

Töltelék

  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 kk. zselatin
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 20 dkg magozott meggy
  • 1 tubus tejszínhab

Csokoládémáz

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejszín

Elkészítési mód:
A lisztet, a kakaóport, a sütőport, a sót összekeverjük és átszitáljuk. A vajat a cukrokkal robotgép segítségével habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként kikeverjük és hozzáadjuk a kakaós- sütőporos-lisztet a cukrokkal kikevert vajhoz. A robotgépet alacsony fokozatra állítjuk és az egészet összekeverjük. Egy sütőlapot sütőpapírral leterítünk és a tésztát egyenletesen téglalapformára elterítjük. 180 °C-os előmelegített sütőben megsütjük. Félig hagyjuk kihűlni, majd a sütőpapírtól óvatosan leválasztjuk a tésztát és egy folpackkal kibélelt őzgerincformába helyezzük. A megmaradt piskótából egy akkora téglalapot vágunk, hogy a forma talpát a végén befedjük vele. Menet közben elkészítjük a csokis tölteléket.
A tejszínbe beletördeljük a csokit, ízesítjük vaníliás cukorral, krémesre főzzük és hozzáadjuk a zselatint, majd hagyjuk kihűlni és beleöntjük a piskótával bélelt formába. Sorba egymás mellé szemenként belerakjuk a meggyet. A tubusos tejszínhabbal lefedjük, azután téglalap alakú piskótalappal letakarjuk. 2-3 órán keresztül hűtőbe tároljuk.
Menet közben csokoládémázat készítünk. Az étcsokoládét apróra törve gőz felett a vajjal és a tejszínnel simára keverjük. Az őzgerincformából egy gitterrácsra kiöntjük a süteményt és a simára kevert csokoládéval bevonjuk, majd hűtőbe rakjuk. Közvetlenül tálalás előtt szeleteljük. Gyümölccsel tálalhatjuk. Nekem nagy szerencsém volt, mert a Silver Majorban termelt frissen szedett ribizkével tálalhattam.
  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben