Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Vaníliás krémes édenkert öntettel

 

Hozzávalók: (10 személyre)
 

Tészta:

  • 1 cs. leveles tészta (mirelit)

A vaníliakrémhez:

  • 1 l tej
  • 4 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 12 dkg liszt

Gyümölcsöntet:

  • 10 dkg málna
  • 10 dkg ribiszke
  • 10 dkg szeder
  • 2 t. vaníliás cukor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 kk őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet só

Elkészítési mód:

A tojások sárgájához hozzáadjuk az 1 dl tejet, a lisztet, a cukor felét és simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk és beletesszük a cukor másik felét, majd a tojásos masszát és addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. Levesszük a gázról, a tojásfehérjéket habbá verjük a vaníliás cukrok másik felével, visszatesszük a gázra és lassú tűzön hozzákeverjük a habot. 2-3 perc alatt készre főzzük. A mirelit tésztalapot szétnyitjuk, egyenlő részre kettévágjuk. Az egyik felét sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, a kész vaníliás krémet egyenletesen elterítjük rajta, majd a másik lappal beterítjük. 180 °C-os előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje szép aranybarna lesz. Hagyjuk kihűlni, majd min. 2 óráig hűtőben tároljuk. Menet közben elkészítjük a gyümölcsöntetet. A gyümölcsöket 1 dl vaníliás cukros vízben 1-2 percig megpároljuk, szegfűszeggel és fahéjjal illatosítjuk, egy csipet sóval ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni és hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt a krémest éles késsel egyenlő kockákra vágjuk és hideg gyümölcsöntettel díszítve tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben