desszert Vaníliás krémes édenkert öntettel

 

Hozzávalók: (10 személyre)

Tészta:

1 cs. leveles tészta (mirelit)

 

A vaníliakrémhez:

1 l tej

4 db tojás

25 dkg cukor

2 cs. vaníliás cukor

12 dkg liszt

 

Gyümölcsöntet:

10 dkg málna

10 dkg ribiszke

10 dkg szeder

2 t. vaníliás cukor

1 kk őrölt fahéj

1 kk őrölt szegfűszeg

1 csipet só

 

Elkészítési mód:

A tojások sárgájához hozzáadjuk az 1 dl tejet, a lisztet, a cukor felét és simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk és beletesszük a cukor másik felét, majd a tojásos masszát és addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. Levesszük a gázról, a tojásfehérjéket habbá verjük a vaníliás cukrok másik felével, visszatesszük a gázra és lassú tűzön hozzákeverjük a habot. 2-3 perc alatt készre főzzük. A mirelit tésztalapot szétnyitjuk, egyenlő részre kettévágjuk. Az egyik felét sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, a kész vaníliás krémet egyenletesen elterítjük rajta, majd a másik lappal beterítjük. 180 °C-os előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje szép aranybarna lesz. Hagyjuk kihűlni, majd min. 2 óráig hűtőben tároljuk. Menet közben elkészítjük a gyümölcsöntetet. A gyümölcsöket 1 dl vaníliás cukros vízben 1-2 percig megpároljuk, szegfűszeggel és fahéjjal illatosítjuk, egy csipet sóval ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni és hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt a krémest éles késsel egyenlő kockákra vágjuk és hideg gyümölcsöntettel díszítve tálaljuk.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben