Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Meggyes málnakrém torta

 

Hozzávalók: (10 személyre)

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 t. szalakáli
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tej

A krémhez:

  • 30 dkg friss magozott megy
  • 50 dkg friss málna
  • 2 cs. tejszínes pudingpor
  • 1 kk. zselatin
  • 6 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tubus tejszínhab a díszítéshez
  •  

 

Elkészítési mód:

A lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, a szalakálit összekeverjük és kétszer átszitáljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tésztát háromfelé osztjuk, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és vajjal kikent tortaformába rakjuk, egyenként 180 °C-os előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kisütjük.

Meggyes- málnás krém: A tejszínes pudingport a cukorral, a zselatinnal, a 2 dl tejjel hidegen simára keverjük, majd hozzáadjuk a málna felét és a magozott meggyet, azután a megmaradt tejjel krémesre főzzük, ezt követően lehűtjük. A vajat botmixerrel felhabosítjuk és a már lehűtött krémmel összekeverjük. A lapokat egyenként megkenjük a krémmel és egymás tetejére helyezzük. A tetejét is bevonjuk a megmaradt krémmel, majd tejszínhabbal és a friss málnával, sárgadinnyeszeletekkel ízlés szerint díszítve tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben