Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Édes álom palacsinta citromfagylalttal

 

Citromfagylalt
hozzávalói (10 személyre)

  • 2 dl tej
  • 1 dl joghurt
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 db citrom friss leve
  • 1 db reszelt citromhéj
  • csipet só


Elkészítési mód: A cukrot a tejjel és a tejszínnel felfőzzük, majd lehűtjük. Hozzáadjuk a kifacsart citrom levét és a joghurtot a lehűtött cukros, tejszínes tejhez. Csipet sóval tovább ízesítjük, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk, ezt követően beleszórjuk a citrom reszelt héját. Fagylaltosdobozba öntjük, és kb. 2-3 óra hosszára fagyasztóba rakjuk.

Tészta hozzávalói
(10 személyre)

  • 4 db tojás
  • 40 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 4 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 ek. cukor
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 t. vaníliás cukor
  • egy csipet só
  • 2 ek. olaj a sütéshez

Töltelék:

  • 6 ek. Nutella
  • Banánragu
  • tört mogyoróval:
  • 2 db banán
  • 2 ek. méz
  • 1 kk. fahéj
  • 10 dkg tört mogyoró
  • 1 ek. olívaolaj

Elkészítési mód: A tészta hozzávalóit egy tálban kézi habverővel csomómentesre keverjük. A palacsintatésztát egy órára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Ha a tészta nagyon sűrű, kevés szénsavas ásványvízzel hígíthatjuk. A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk, és fél merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Körkörös csuklómozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben. Az egyik felét kb. 50 msp-ig, a másik felét 25 mp.-ig sütjük. A kész palacsintát tányérra tesszük, és letakarjuk, majd egyenként megtöltjük. A palacsintát megkenjük Nutellával, és feltekerjük. Menet közben olívaolajon a tört mogyorót megpirítjuk, hozzáadjuk a mézet, a karikákra szeletelt banánt, fahéjjal fűszerezzük, azután az egészet összekeverjük, és rövid ideig pirítjuk. Raguként tálaljuk a palacsinta mellé a citromfagylalttal együtt, és az egészet megszórjuk pirított mogyoróval.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben