Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Meggyes kocka

 

Hozzávalók (10 személyre):

A tésztához:

• 50 dkg liszt
• 5 dkg kakaópor
• 1 tk. szódabikarbóna
• 1 t. szalakáli
• 10 dkg cukor
• 2 db tojás
• 5 dkg vaj
• 1 dl tej

A krémhez:

• 50 dkg friss magozott megy
• 2 cs. tejszínes pudingpor
• 1 kk. zselatin
• 6 dl tej
• 15 dkg porcukor
• 10 dkg vaj

• 1 tubus tejszínhab a díszítéshez
 

Elkészítési mód:

A lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, a szalakálit összekeverjük és kétszer átszitáljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tésztát háromfelé osztjuk, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és egyenként vajjal kikent tepsibe rakjuk. 180 °C-os előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.

A krémhez: A tejszínes pudingport a cukorral, a zselatinnal, a 2 dl tejjel hidegen simára keverjük, majd hozzáadjuk a magozott meggyet, azután a megmaradt tejjel krémesre főzzük, ezt követően lehűtjük. A vajat botmixerrel felhabosítjuk és a már lehűtött krémmel összekeverjük. A lapokat egyenként megkenjük a krémmel és egymás tetejére helyezzük, majd a tetejét is bevonjuk a megmaradt krémmel. Minimum 2 óráig hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt egyenlő kockákra szeleteljük és ízlés szerint tejszínhabbal, eperrel, szederrel díszítve tálaljuk.

   

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben