Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Silver szelet

 

Hozzávalók: (10 személyre)

Tészta:

  • 30 dkg margarin
  • 65 dkg liszt
  • 3 db tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 1 t. sütőpor

Töltelék:

  • 3 dl tej
  • 5 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg reszelt keksz
  • rumaroma (ízlés szerint)

Fehér csokimáz:

  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejszín

Elkészítési mód:
A lisztet a sütőporral átszitáljuk, majd hozzáadjuk a tészta hozzávalóit és összegyúrjuk. Kétfelé osztjuk, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük és a tésztalapokat egyenként 180 °C-os előmelegített sütőben kisütjük.

Töltelék: Forró tejben felolvasztjuk a margarint, majd hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a rumaromát, a darált kekszet és a darált diót, majd simára keverjük. A sült tésztalapra egyenletesen elterítjük a krémet, majd a másik tésztalappal befedjük.
Fehér csokimáz: A fehércsokit apróra törve gőz felett a vajjal és a tejszínnel simára keverjük és a sütemény tetejét egyenletesen bevonjuk vele, majd 2 órán át hűtőbe tároljuk. Tálalásnál téglalap alakúra szeleteljük. Mentalevéllel és eperrel díszíthetjük.
   

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben