Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Silver torta

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

 

Tészta:

  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 6 db tojás
  • 5 dkg kakaópor
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 10 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor

Töltelék:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg baracklekvár
  • 10 dkg tört dió

Csokimáz:

  • 1 dl tej
  • 10 dkg kakaópor
  • 12 dkg kristálycukor
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 ek. olaj
  • 10 dkg margarin

Elkészítési mód:
A 15 dkg porcukrot, a vajat, a tojássárgáját, a kakaóport, a felolvasztott tejcsokoládét simára keverjük, majd a megmaradt cukorral a tojásfehérjéket kemény habbá felverjük, hozzáadjuk a krémhez és még egyszer óvatosan összekeverjük. Erre a krémre a lisztet a sütőporral rászitáljuk és az egészet óvatosan összedolgozzuk. Kivajazott 26 cm-es átmérőjű tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 170 °C-on, kb. 50 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Töltelék: A vajat felhevítjük, hozzáadjuk az étcsokoládét, a baracklekvárt és krémesre keverjük.
Csoki máz: A tejet a kakaóporral, a kristálycukorral, az étcsokoládéval és az étolajjal sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a margarint és krémes csokimázat kapunk.
A torta összeállítása: A tortalapot éles késsel keresztbe kettévágjuk. Az egyik felét gitterrácsra rakjuk és a tölteléket egyenletesen elkenjük rajta, majd a másik felével betakarjuk. Csokoládémázzal bevonjuk. Tálalásnál mentalevéllel és narancsszeletekkel díszítjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben