Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Csokis-mézes kocka

 

Hozzávalók: (10 személyre)

Tésztához:

• 50 dkg liszt
• 10 dkg cukor
• 5 ek. méz
• 2 db tojás
• 5 dkg vaj
• 1 dl tej
• 1 tk. szódabikarbóna
• 1 t. szalakáli


Töltelékhez:

• 2 cs. csokis pudingpor
• 6 dl tej
• 15 dkg porcukor
• 25 dkg Ráma
• 3 ek. méz

Elkészítési mód:

Tészta: A lisztet, a szódabikarbónával és a szalakálival kétszer átszitáljuk és a tészta hozzávalóival összegyúrjuk. Négyfelé osztjuk, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A tepsit vajjal kikenjük és a tésztalapokat egyenként 180 °C-os előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kisütjük.

Krém: A csokis pudingport a cukorral, a mézzel és 2 dl tejjel simára keverjük, majd a megmaradt tejjel krémesre főzzük, azután lehűtjük. A margarint botmixerrel felhabosítjuk és a krémmel összekeverjük. A lapokat egyenként megkenjük a krémmel és egymás tetejére helyezzük. A tetejét is bevonjuk a csokis krémmel és tálalás előtt hűtőbe rakjuk. Kockára vágva, szőlővel és málnával tálaljuk. A tetejét tejszínhabbal díszítjük és egy-egy szem málnával koronázzuk meg.