Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sárgabarackkal töltött palacsinta

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók (10 személyre):
 

Tészta:

  • 4 db tojás
  • 40 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 4 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 ek. cukor
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 t. vaníliás cukor
  • egy csipet só
  • 2 ek.olaj a sütéshez

Töltelék:

  • 80 dkg magozott sárgabarack
  • 1 kk. fahéj
  • 5 dkg cukor
  • 2 t. vaníliás cukor
  • 1 mk. szegfűszeg
  • 3 dkg vaj

Barackkrém:

  • 30 dkg magozott sárgabarack
  • 2 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojássárgája
  • 2 t. vaníliás cukor
  • egy csipet só

Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit egy tálban kézi habverővel csomómentesre keverjük. A palacsinta tésztát, egy órára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Ha a tészta nagyon sűrű, kevés szénsavas ásványvízzel hígíthatjuk. A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk és fél merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Körkörös csuklómozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőbe. Az egyik felét kb. 50 msp-ig, a másik felét 25 msp-ig sütjük. Menet közben a töltelékhez a barackokat apróra vágjuk. Vajon megpároljuk, cukrokkal és a fűszerekkel beízesítjük, majd a kisütött palacsintákba egyenként beletöltjük.
Barackkrém: A 20 dkg barackot botmixerrel pépesítjük, majd vajon felhevítjük, a tojássárgájával simára kevert tejszínnel felöntjük, cukorral, egy csipet sóval ízesítjük és krémesre főzzük.
Tálalásnál a megtöltött palacsintát a tányér közepére helyezzük, leöntjük a barackkrémmel, végül barackkal, eperrel és mentalevéllel díszítjük.

   

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben