Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Tejszínhabos mazsolás piskótakocka karamell kosárban

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók (10 személyre)
A piskótatésztához:

  • 4 db tojás
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési kukoricakeményítő
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 2 db tojás
  • 8 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 db citrom
  • 5 dkg mazsola

A díszítéshez:

  • 1 t. tejszínhab, ribizli

Elkészítés:
Tészta: A lisztet és a kukoricakeményítőt összekeverjük, majd átszitáljuk és hozzáadjuk a cukrokat, valamint a habosra felvert tojásokat. Az egészet összekeverjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd egyenletesen elterítjük. 160 °C –os előmelegített sütőben kb. 5-6 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd 1x1 cm-es kockákra vágjuk.

Krém: A tejet melegítsük fel kb. 80 °C-ra, majd a citromot kettévágjuk és citromfacsaróval a levét kinyomjuk, azután beleöntjük. Egy lábosban keverjük simára a lisztet, a tojást és a cukrot, majd adjuk hozzá a citromos tejet. Kis lángon felmelegítjük, amint elkezd forrni, levesszük a tűzről és belerakjuk a mazsolát. A kihűlt mazsolás krémet összekeverjük a piskótakockákkal. Üvegtálkába tálalhatjuk, a tetejét tejszínhabbal és ribizlivel díszítjük. Én karamell kosárba tálaltam, de természetesen az ügyesebb háziasszonyok megpróbálkozhatnak az elkészítésével!
   

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben