Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Gyümölcsszelet

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók (10 személyre):

A tésztához:

• 50 dkg liszt
• 5 dkg kakaópor
• 1 tk. szódabikarbóna
• 1 t. szalakáli
• 10 dkg cukor
• 2 db tojás
• 5 dkg vaj
• 1 dl tej

A krémhez:

• 50 dkg málna
• 2 cs. tejszínes pudingpor
• 1 kk. zselatin
• 6 dl tej
• 15 dkg porcukor
• 10 dkg vaj

Málnás aszpik:

• 2 cs. zselatin
• 15 dkg málna
• 5 dkg porcukor

• 1 tubus tejszínhab a díszítéshez
• 15 dkg szilvalekvár
 

Elkészítési mód:

A lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, a szalakálit összekeverjük és kétszer átszitáljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tésztát háromfelé osztjuk, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és egyenként vajjal kikent tepsibe rakjuk. 180 °C-os előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.

Krém: A tejszínes pudingport a cukorral, a zselatinnal, a 2 dl tejjel hidegen simára keverjük, majd hozzáadjuk a málnát, azután a megmaradt tejjel krémesre főzzük, ezt követően lehűtjük. A vajat botmixerrel felhabosítjuk és a már lehűtött krémmel összekeverjük. Az első lapot simára kevert szilvalekvárral egyenletesen megkenjük, majd a másik lappal lefedjük, a habot 2 cm vastagságba elterítjük és a következő piskótalapot óvatosan ráhelyezzük, majd a megmaradt krémmel a tetejét egyenletesen bevonjuk. Minimum 2 óráig hűtőbe rakjuk.

Málnás aszpik: A zselatint 5 dl langyos vízben habverővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a leturmixolt málnát és a cukrot. 10 perc alatt készre főzzük. Egy tálcára kiöntjük és kb. 2 órára hűtőbe rakjuk. A már megkeményedett málnás aszpikot a süti tetejére borítjuk, majd téglalap alakúra szeleteljük, azután tejszínhabbal és szőlővel, naranccsal díszítve kínáljuk.
   

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben