desszert Gyümölcsszelet

 

Hozzávalók (10 személyre):

A tésztához:

50 dkg liszt

5 dkg kakaópor

1 tk. szódabikarbóna

1 t. szalakáli

10 dkg cukor

2 db tojás

5 dkg vaj

1 dl tej

 

A krémhez:

50 dkg málna

2 cs. tejszínes pudingpor

1 kk. zselatin

6 dl tej

15 dkg porcukor

10 dkg vaj

 

Málnás aszpik:

2 cs. zselatin

15 dkg málna

5 dkg porcukor

1 tubus tejszínhab a díszítéshez

5 dkg szilvalekvár
 

Elkészítési mód:

A lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, a szalakálit összekeverjük és kétszer átszitáljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tésztát háromfelé osztjuk, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és egyenként vajjal kikent tepsibe rakjuk. 180 °C-os előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.

Krém: A tejszínes pudingport a cukorral, a zselatinnal, a 2 dl tejjel hidegen simára keverjük, majd hozzáadjuk a málnát, azután a megmaradt tejjel krémesre főzzük, ezt követően lehűtjük. A vajat botmixerrel felhabosítjuk és a már lehűtött krémmel összekeverjük. Az első lapot simára kevert szilvalekvárral egyenletesen megkenjük, majd a másik lappal lefedjük, a habot 2 cm vastagságba elterítjük és a következő piskótalapot óvatosan ráhelyezzük, majd a megmaradt krémmel a tetejét egyenletesen bevonjuk. Minimum 2 óráig hűtőbe rakjuk.

Málnás aszpik: A zselatint 5 dl langyos vízben habverővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a leturmixolt málnát és a cukrot. 10 perc alatt készre főzzük. Egy tálcára kiöntjük és kb. 2 órára hűtőbe rakjuk. A már megkeményedett málnás aszpikot a süti tetejére borítjuk, majd téglalap alakúra szeleteljük, azután tejszínhabbal és szőlővel, naranccsal díszítve kínáljuk.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben