Hozzávalók (10 személyre):
A tésztához:
50 dkg liszt
5 dkg kakaópor
1 tk. szódabikarbóna
1 t. szalakáli
10 dkg cukor
2 db tojás
5 dkg vaj
1 dl tej
A krémhez:
50 dkg málna
2 cs. tejszínes pudingpor
1 kk. zselatin
6 dl tej
15 dkg porcukor
10 dkg vaj
Málnás aszpik:
2 cs. zselatin
15 dkg málna
5 dkg porcukor
1 tubus tejszínhab a díszítéshez
5 dkg szilvalekvár
Elkészítési mód:
A lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, a szalakálit összekeverjük és kétszer átszitáljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tésztát háromfelé osztjuk, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és egyenként vajjal kikent tepsibe rakjuk. 180 °C-os előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.
Krém: A tejszínes pudingport a cukorral, a zselatinnal, a 2 dl tejjel hidegen simára keverjük, majd hozzáadjuk a málnát, azután a megmaradt tejjel krémesre főzzük, ezt követően lehűtjük. A vajat botmixerrel felhabosítjuk és a már lehűtött krémmel összekeverjük. Az első lapot simára kevert szilvalekvárral egyenletesen megkenjük, majd a másik lappal lefedjük, a habot 2 cm vastagságba elterítjük és a következő piskótalapot óvatosan ráhelyezzük, majd a megmaradt krémmel a tetejét egyenletesen bevonjuk. Minimum 2 óráig hűtőbe rakjuk.
Málnás aszpik: A zselatint 5 dl langyos vízben habverővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a leturmixolt málnát és a cukrot. 10 perc alatt készre főzzük. Egy tálcára kiöntjük és kb. 2 órára hűtőbe rakjuk. A már megkeményedett málnás aszpikot a süti tetejére borítjuk, majd téglalap alakúra szeleteljük, azután tejszínhabbal és szőlővel, naranccsal díszítve kínáljuk.