Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Mézes tallér vanília fagylalttal

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (10 személyre)

  • 25 dkg liszt
  • 2 tk. sütőpor
  • 15 dkg porcukor
  • 12 dkg Rama
  • 3 ek. méz
  • 1 db tojás
  • 1 t. vaníliacukor

Elkészítési mód:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd kb. 30 percre a hűtőben rakjuk. A tésztát lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. 4 cm átmérőjű lisztezett kiszúró formával köröket szaggatunk. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. 200 °C-on kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Ízlés szerint tálaljuk!


Házi vaníliafagylalt
Hozzávalók: (10 személyre)

  • 20 dkg cukor
  • 2 t. vaníliás cukor
  • 6 db tojássárgája
  • 6 dl tej (2,8%)
  • 2 dl tejszín
  • 1 db vaníliarúd

Botmixerrel keverjük ki fehéredésig a cukrokat a tojássárgájával és a kikapart vaníliarúd húsával. Hozzáadjuk a tejet, a tejszínt, és közepes lángon, állandó keverés mellett felforraljuk, majd a tűzről levesszük, és sűrűn kevergetve lehűtjük. Ha teljesen kihűlt egy nagyobb tálba helyezzük és fagyasztóba rakjuk. 3-4-szer 20 percenként megkeverjük, majd hagyjuk megfagyni kb. min. 5 órán keresztül.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben