Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Muzsikus szelet

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók:(10 személyre)

Fehér tésztához:

  • 4 db tojás
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 4 ek. olívaolaj

Barna tésztához:

  • a fenti hozzávalók + 5 dkg kakaópor
  • Kakaókrém:
  • 10 dkg cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 2 ek. zselatin
  • 2 dl Hulala tejszín
  • 5 dkg kakaópor
  • Tojáshab:
  • 8 db tojásfehérje
  • 40 dkg cukor
  • pár csepp ecet

Elkészítési mód:
A kétféle tészta hozzávalóit külön-külön összekeverjük. Két kivajazott lisztezett tepsiben előmelegített 180 °C-os sütőben megsütjük. Menet közben elkészítjük a krémet. Felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a cukrokat és a kakaóport, majd alacsonyabb hőfokon tovább melegítjük, azután belerakjuk a zselatint és olvadásig főzzük, azt követően félrerakjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, és a langyos zselatinos tejet hozzákeverjük. Ráöntjük a barna piskóta tetejére, majd egyenletesen elsimítjuk és hűtőbe tesszük. Amikor a krém megkeményedett befedjük a fehér piskótatésztával és a tetejét bevonjuk a pár csepp ecettel és cukorral keményre felvert tojáshabbal, majd hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt egyforma téglalap alakú szeletekre vágjuk, a tetejét dresszingzsák segítségével olvasztott csokoládéval, violinkulccsal díszítjük. Csokoládédarával megszórjuk.    

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben