Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Rigó Jancsi

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók (10 személyre):
Piskóta:

  • 5 db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor

Krém:

  • 6 dl tejszín
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg porcukor
  • 1 kk. zselatin
  • 2 dl tejszín a tejszínhabhoz

Csokoládé bevonat:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 ek.étolaj

Elkészítési mód:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukor felével habosra keverjük. A tojásfehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük, majd a két habot összevegyítjük, végül a kakaóporral összekevert lisztet óvatosan beleforgatjuk. A tésztamasszát sütőpapírral kibélelt tepsibe 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük, hagyjuk kihűlni, majd két egyenlő részre vágjuk.
A krém elkészítéséhez a 20 dkg étcsokoládét fém keverőtálban a zselatinnal gőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük a porcukorral habbá vert tejszínt. Az egyik piskótalapot a csokoládékrémmel egyenletesen, vastagon megkenjük, majd min. 1 óra hosszáig hűtőbe helyezzük. A 2 dl tejszínből kemény habot verünk, és a megdermedt csokoládékrémet egyenletesen bevonjuk.
A 10 dkg étcsokoládét gőz felett fém edénybe megolvasztjuk, majd hozzáadjuk az étolajat, habverővel krémesre keverjük és a másik piskótalapra egyenletesen elterítjük, azután hagyjuk kihűlni. Ha a csoki a tetején megkeményedett óvatosan ráhelyezzük a csokoládékrémes-tejszínhabos piskótalapra. Forró vízbe mártott késsel egyenlő kockákra vágjuk. Naranccsal és szőlővel díszítve tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben