Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Oroszkrém szelet

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók 10 személyre:

  • 6 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 csipet só

Elkészítési mód:
A tojások sárgáját a cukrokkal és a csipet sóval habosra keverjük, majd összedolgozzuk a sütőporos liszttel, és fakanállal óvatosan összedolgozzuk a tojás fehérjéből készített kemény habbal. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és 200 °C-os előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Krém:
Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 2 cs. vaníliás puding
  • 6 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 2 tubus tejszínhab díszítéshez

Elkészítési mód:
A tojássárgáját vaníliapudinggal és 1 dl tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukrokkal felfőzzük, és hozzáadjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan összedolgozzuk a krémmel. A kihűlt piskótát hosszába kettévágjuk. A krémet kétfelé osztjuk. Egyik felét elosztjuk egyenletesen a piskótalapon, majd a másik piskótalappal lefedjük és a maradék krémet ismét elkenjük. Hűtőbe rakjuk, tálalás előtt egyenlő szeletekre vágjuk és tejszínhabbal díszítjük.