topbar
fejlec01

desszert Puncsos piskóta

 

Hozzávalók (10 személyre):

A tésztához:

6 db tojás

20 dkg porcukor

1 db citrom

15 dkg vaj

25 dkg liszt

10 dkg kakaópor

1 t. sütőpor

 

A mázhoz:

2 cs. főzés nélküli puncs pudingpor

1 dl tej

15 dkg margarin

15 dkg porcukor

 

Elkészítési mód:

A porcukrot a tojássárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom levét és lereszelt héját, majd összekeverjük sütőporral, a kakaóporral, a liszttel és az olvasztott vajjal, azután óvatosan ebbe a masszába beleforgatjuk a 6 db tojásból kemény habbá vert fehérjét. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe egyenletesen elterítjük, 200 °C-os előmelegített sütőben megsütjük. A máz hozzávalóit habüstbe tesszük, majd vízgőz felett addig keverjük, míg besűrűsödik, azután egyenletesen elterítjük a kihűlt piskóta tetején. Hűtőbe rakjuk, tálalás előtt egyforma téglalap alakúra szeleteljük, csoki darával díszítjük.
 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben