Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Puncsos piskóta

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók (10 személyre):

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db citrom
  • 15 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg kakaópor
  • 1 t. sütőpor

A mázhoz:

  • 2 cs. főzés nélküli puncs pudingpor
  • 1 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor

Elkészítési mód:
A porcukrot a tojássárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom levét és lereszelt héját, majd összekeverjük sütőporral, a kakaóporral, a liszttel és az olvasztott vajjal, azután óvatosan ebbe a masszába beleforgatjuk a 6 db tojásból kemény habbá vert fehérjét. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe egyenletesen elterítjük, 200 °C-os előmelegített sütőben megsütjük. A máz hozzávalóit habüstbe tesszük, majd vízgőz felett addig keverjük, míg besűrűsödik, azután egyenletesen elterítjük a kihűlt piskóta tetején. Hűtőbe rakjuk, tálalás előtt egyforma téglalap alakúra szeleteljük, csoki darával díszítjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben