Hozzávalók (10 személyre):
A tésztához:
6 db tojás
20 dkg porcukor
1 db citrom
15 dkg vaj
25 dkg liszt
10 dkg kakaópor
1 t. sütőpor
A mázhoz:
2 cs. főzés nélküli puncs pudingpor
1 dl tej
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
Elkészítési mód:
A porcukrot a tojássárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom levét és lereszelt héját, majd összekeverjük sütőporral, a kakaóporral, a liszttel és az olvasztott vajjal, azután óvatosan ebbe a masszába beleforgatjuk a 6 db tojásból kemény habbá vert fehérjét. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe egyenletesen elterítjük, 200 °C-os előmelegített sütőben megsütjük. A máz hozzávalóit habüstbe tesszük, majd vízgőz felett addig keverjük, míg besűrűsödik, azután egyenletesen elterítjük a kihűlt piskóta tetején. Hűtőbe rakjuk, tálalás előtt egyforma téglalap alakúra szeleteljük, csoki darával díszítjük.