Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Csokoládékrémes tört mandulával

Hozzávalók: (10 személyre)


A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  •   5 db tojás sárgája
  •   5 dkg cukor
  •   5 dkg kakaópor
  •   1 t. sütőpor

A krémhez:

  • 30 dkg kristálycukor
  • 2 dkg rétesliszt
  • 2 dl tej
  • 5 dkg kakaópor
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg margarin
  • A bevonóhoz:
  • 25 dkg étcsokoládé

Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb. 30 percig pihentetjük. A tésztát vajjal kikent, lisztezett tepsibe elterítjük, és 200 °C-on kb. 15-20 perc alatt készre sütjük, hagyjuk kihűlni.
Közben egy edényben a kristálycukrot, a kakaóport és a lisztet összekeverjük, majd beleöntjük a tejet és kb. 10 percig főzzük. A margarint és az étcsokoládét hozzáadjuk, állandó kevergetés mellett krémesre főzzük. A kisült tésztát keresztbe kettévágjuk, az egyik felére elterítjük a krémet, a másikkal befedjük, az olvasztott csokoládéval bevonjuk, majd megszórjuk tört mandulával. Hűtőbe tesszük, és tálalás előtt éles késsel kockákra vágjuk, tört mandulával és koktélcseresznyével díszítve kínáljuk.