Illatos papucs

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 cs. leveles tészta (mélyhűtött)
  • 30 dkg magozott meggy
  • 10 dkg porcukor
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1 mk. zselatin
  • 2 dkg vaj

Elkészítési mód:

Vajon megpároljuk a meggyet, cukorral és fűszerekkel ízesítjük, majd hozzákeverjük a zselatint. Közben hagyjuk kiolvadni a tésztát, majd lisztezett deszkán kiterítjük, egyenlő kockákra vágjuk, a tölteléket a közepére rakjuk és papucsformákra igazítjuk. Forró sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Tálalásnál porcukorral meghintve kínáljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben