Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Mazsolás diós isler

 

Hozzávalók (4 személyre):

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tej
  • 10 dkg barack levár
  • 10 dkg darabos dió
  • 5 dkg mazsola
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 ek. olívaolaj

Elkészítési mód:
A lisztet, a cukrot, a darált diót összegyúrjuk a tojássárgájával, a vajjal és 1 órán át pihentetjük. Lisztes deszkán fél cm-esre kinyújtjuk és kör alakú tésztaszaggatóval 8 darab tallért kiszúrunk. 180 °C -os előmelegített sütőben 10 perc alatt aranysárgára sütjük. Menet közben a csokoládét tejjel vízgőz felett megolvasztjuk, vaníliás cukorral illatosítjuk. A kihűlt tallérokat kettesével lekvárral összeragasztjuk, csokoládémázzal bevonjuk. Olívaolajon pirított darabolt dióval és a tejben áztatott mazsolával díszítjük.