desszert Mazsolás diós isler

 

Hozzávalók (4 személyre):

10 dkg liszt

10 dkg darált dió

5 dkg vaj

5 dkg cukor

2 tojássárgája

10 dkg étcsokoládé

1 dl tej

10 dkg barack levár

10 dkg darabos dió

5 dkg mazsola

2 cs. vaníliás cukor

1 ek. olívaolaj

Elkészítési mód:

A lisztet, a cukrot, a darált diót összegyúrjuk a tojássárgájával, a vajjal és 1 órán át pihentetjük. Lisztes deszkán fél cm-esre kinyújtjuk és kör alakú tésztaszaggatóval 8 darab tallért kiszúrunk. 180 °C -os előmelegített sütőben 10 perc alatt aranysárgára sütjük. Menet közben a csokoládét tejjel vízgőz felett megolvasztjuk, vaníliás cukorral illatosítjuk. A kihűlt tallérokat kettesével lekvárral összeragasztjuk, csokoládémázzal bevonjuk. Olívaolajon pirított darabolt dióval és a tejben áztatott mazsolával díszítjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben