Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Málnás desszert

Hozzávalók (10 személyre)
Tészta:

  • 20 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 5 dkg kakaó
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg csokoládédara
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tej

Elkészítés:
A tojást a cukorral habosra verjük, majd a többi hozzávalóval simára keverjük. Muffin formákba adagoljuk, 180°C-os sütőben 20 perc alatt készre sütjük.


Málnáshab:
Hozzávalók:

  • 20 dkg málna
  • 3 tojásfehérje
  • 0,5 dl citromlé
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 ek. zselatin


Elkészítés:
A málnát pürésítjük, majd szűrőn átnyomkodjuk, vaníliás cukorral és citromlével ízesítjük, azután hozzáadjuk a zselatint és felfőzzük. A tejszínt és a tojásfehérjét felverjük, és óvatosan összekeverjük. Fakanállal lassan keverve belecsurgatjuk a málnaszirupot, és az egészet összedolgozzuk. Dresszing zsák segítségével a kihűlt piskóta lapokra nyomjuk és hűtőbe rakjuk.


Csokoládémáz:
Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsoki
  • 2 ek. olaj

Elkészítés:
A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, hagyjuk kihűlni addig, míg nem forró, de még folyékony. A habos süteményeket belemártjuk a csokoládéba, majd hagyjuk megdermedni. Tejszínhabbal és koktélcseresznyével díszítve kínáljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben