Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Túrós gyümölcsszelet

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 5 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 2 ek. porcukor
  • 1 t. vaníliás cukor
  • 1 t. sütőpor
  • 4 ek. olaj

A cukrokat, az olajat és a tojásokat simára keverjük, hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet, majd az egészet összedolgozzuk. Kivajazott sütőedényben egyenletesen elsimítjuk, és 170 °C-os előmelegített sütőben megsütjük, majd ha kihűlt kettévágjuk.

Túrókrém:

  • 30 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 1 t. vaníliás cukor
  • 1 t. vaníliás puding
  • 1 db citrom
  • 3 tojás
  • 2 dkg vaj

A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a pudingport, tejjel felöntjük és felforraljuk, majd belerakjuk a túrót, a tejfölt, a cukrokat, a simára kevert tojássárgáját, a citrom levével ízesítjük és krémesre főzzük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a langyos krémhez, majd kétfelé osztjuk. A piskótalap egyik felére egyenletesen elterítjük, majd a másik piskótalappal befedjük, és a krém másik felével beterítjük, tortakéssel elsimítjuk. Hűtőbe rakjuk.

A körtés aszpikhoz:

  • 2 t. zselatin
  • 5 dkg porcukor
  • 2 db körte

A zselatint a cukorral 5 dl vízben megfőzzük. A sütemény tetejére, egymást követően sorba rakjuk a körteszeleteket, majd ráöntjük a zselatint. Hűtőbe téve dermesztjük. Ízlés szerint tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben