Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Rumos diós szelet

Hozzávalók: (10 személyre)
 

Tészta:

  • 5 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 12 dkg őrölt dió
  • 1 cs. sütőpor
  • 16 dkg liszt
  • 0,5 cl rumaroma

Krémhez:

  • 3 db tojás
  • 1 cs. vaníliás puding
  • 3 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor

Bevonathoz:

  • 3 db tojásfehérje
  • 3 ek. cukor

Elkészítési mód:
A tojássárgáját 20 dkg cukorral és 1 dl vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a dióval és sütőporral elkevert lisztet és a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Kivajazott, lisztezett tepsiben előmelegített sütőbe 180 °C-on megsütjük. Menet közben a krémhez a tojássárgáját vanília pudinggal és 1 dl tejjel simára keverjük, a maradék tejet cukorral felfőzzük, és hozzáadjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan összedolgozzuk a krémmel. A kihűlt tészta tetejét meglocsoljuk rummal, és rá rakjuk a krémet, majd hűtőszekrénybe tesszük. Közben a 3 db tojásfehérjéhez adjunk hozzá 3 evőkanál cukrot, és habverő segítségével kemény habbá verjük fel, majd simítsuk el a megszilárdult krémre.
Fogyasztásig hűtőben tartjuk és szeletelve tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben