Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Almás – meggyes rétes

Hozzávalók: (10 személyre)
Tészta:

  • 2 cs. leveles tészta (mirelit)

Alma töltelékhez:

  • 50 dkg reszelt alma
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1 db citrom reszelt héja
  • Meggy töltelékhez:
  • 50 dkg magozott meggy
  • 5 dkg cukor
  • Továbbá 5 dkg búzadara

Elkészítési mód:
Külön- külön az almát és a meggyet edénybe rakjuk, a hozzávalókkal ízesítjük, majd egy forralás után hagyjuk hűlni. A leveles tésztát szétterítjük, laponként olajjal megkenjük, és búzadarával megszórjuk, hogy ne áztassa el a tésztát a töltelék. A rétes tészta egyik szélére terítjük az almatölteléket, és óvatosan feltekerjük, majd ezt a műveletet hajtjuk végre a meggytöltelékkel is. Kiolajozott tepsibe tesszük, és 180 °C- on, 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd egyenlő szeletekre vágjuk. Porcukorral meghintve tálaljuk.