Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Habos őszibarack szelet

Hozzávalók: (10 személyre)

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 5 tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 1 sütőpor
  • 1 kk. reszelt citromhéj
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg túró
  • 20 dkg őszibarackbefőtt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg búzadara
  • 10 dkg mazsola
  • 5 tojásfehérje

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk, és fél órát pihentetjük. A túrót elkeverjük a vajjal, a cukorral, a mazsolával, a búzadarával, a feldarabolt őszibarackkal és a kemény habbá felvert tojásfehérjével. A kinyújtott tészta egyik felét vajjal kikent lisztezett sütőedénybe terítjük, a túrótölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta majd ráhelyezzük a tészta másik felét. A tetejét villával megszurkáljuk és 200 °C-os előmelegített sütőben megsütjük. Kockára vágjuk és porcukorral meghintve gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.