desszert Habos őszibarack szelet

Hozzávalók: (10 személyre)

25 dkg liszt

20 dkg vaj

5 tojássárgája

5 dkg cukor

2 vaníliás cukor

1 sütőpor

1 kk. reszelt citromhéj

 

A töltelékhez:

40 dkg túró

20 dkg őszibarackbefőtt

10 dkg vaj

10 dkg cukor

5 dkg búzadara

10 dkg mazsola

5 tojásfehérje

 

Elkészítési mód:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk, és fél órát pihentetjük. A túrót elkeverjük a vajjal, a cukorral, a mazsolával, a búzadarával, a feldarabolt őszibarackkal és a kemény habbá felvert tojásfehérjével. A kinyújtott tészta egyik felét vajjal kikent lisztezett sütőedénybe terítjük, a túrótölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta majd ráhelyezzük a tészta másik felét. A tetejét villával megszurkáljuk és 200 °C-os előmelegített sütőben megsütjük. Kockára vágjuk és porcukorral meghintve gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.


 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben