Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Vaníliakrémes almás szelet

Hozzávalók: (10 főre)
A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája (tojásfehérjét a krémhez használjuk)
  • 1 cs. sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 dl tej

A vaníliás krémhez:

  • 2 db tojás
  • 3,5 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • 2 ek. liszt
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor

Az almás töltelékhez:

  • 1,5 kg alma
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • fahéj, szegfűszeg
  • 1 db reszelt citromhéja

Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, négyfelé osztjuk majd lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A sütő edényt vajjal kikenjük, és a tészta lapokat egyenként 150 oC-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A krémhez a tojássárgáját, a cukrokat, a lisztet, a tejjel elkeverjük. Lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűre főzzük, kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral. A négy darab tojásfehérjét keményhabbá verjük, és óvatosan krémesre keverjük a mártással és a habos margarinnal.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, hozzáadjuk a cukrokat, a fahéjat, a szegfűszeget és a reszelt citromhéját, majd mérsékelt tűzön addig pároljuk, amíg a leve elpárolog. Összeállítjuk a süteményt. Az alsó lapra rákenjük az almás töltelék felét, ráterítjük a második lapot, amin elsimítjuk a vaníliás krémet, majd a harmadik lappal befedjük, azután elterítjük a megmaradt almás tölteléket és a negyedik lappal lefedjük, azt követően óvatosan lenyomjuk. Hűtőbe rakjuk és másnap téglalap alakúra szeleteljük. Tálalásnál a tetejét porcukorral meghintjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben