Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Lajos szelet

Hozzávalók (10főre):
A tésztához:

  • 45 dkg liszt
  •  2 ek. kakaó
  • 20 dkg porcukor
  •  1 kk. szódabikarbóna
  •  2 ek. olvasztott méz
  •  5 dkg olvasztott margarin
  •  2 db tojás


A krémhez:

  •  1 cs. vaníliás pudingpor
  •  1 cs. puncsos pudingpor
  •  5 dl tej
  •  1 cs. vaníliás cukor
  • rum aroma (ízlés szerint)
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor


Csokimáz:

  • 15 dkg cukor
  •  5 dkg kakaópor
  •  5 dkg vaj

Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit, a liszt kivételével vízgőz felett felmelegítjük, simára keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és jól összedolgozzuk. A tésztát 4 részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd egyenként kisütjük. Közben a pudingokat külön-külön megfőzzük 2,5 dl tejben, majd hagyjuk kihűlni. A vaníliát beízesítsük a vaníliás cukorral, a puncsot a rum aromával. Ezután a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd két részre osztjuk. Az egyik részét a vaníliás, a másik részét a puncsoshoz adjuk és krémesre keverjük.
Összeállítás:
Az első lapot vaníliás krémmel, a másodikat puncskrémmel, majd a harmadikat ismét puncs krémmel megkenünk, és végezetül befedjük a negyedik lappal. A vajat gőz felett felhevítjük, kakaóporral és cukorral simára keverjük, vagyis csokimázat készítünk, és bevonjuk a tészta tetejét. Egy napig hűtőben tároljuk és utána téglalap alakúra szeleteljük.