Hozzávalók (10 személyre):
A tésztához:
45 dkg liszt
20 dkg cukor
2 tojás
5 dkg vaj
2 ek. méz
3 ek. kakaópor
1 kk. szódabikarbóna
A krémhez:
4 db tojás
2 cs. vaníliás puding
6 dl tej
10 dkg cukor
10 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
A tetejére:
kókuszreszelék
Elkészítési mód:
Gőz felett a vajat és a mézet megolvasszuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összedolgozzuk. Mivel a tészta ragadós, ezért fél órát pihentessük a hűtőszekrényben. Ezután 3 részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd egyenként előmelegített sütőben 180 ○C-on kisütjük. Menet közben elkészítjük a krémet. A tojássárgáját vaníliapudinggal és 1 dl tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukrokkal felfőzzük, majd hozzáadjuk a masszához. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan összedolgozzuk a krémmel, melyet kétfelé osztunk. A tésztalapokat egyenként megkenjük a kihűlt krémmel, és egymásra helyezzük. Szeletelés előtt a sütemény tetejét kókuszreszelékkel meghintjük.