desszert Mézes krémes

Hozzávalók (10 személyre):
A tésztához:

45 dkg liszt

20 dkg cukor

 2 tojás

5 dkg vaj

2 ek. méz

3 ek. kakaópor

1 kk. szódabikarbóna

 

A krémhez:

4 db tojás

2 cs. vaníliás puding

6 dl tej

10 dkg cukor

10 dkg porcukor

2 cs. vaníliás cukor

 

A tetejére:

kókuszreszelék

 

Elkészítési mód:

Gőz felett a vajat és a mézet megolvasszuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összedolgozzuk. Mivel a tészta ragadós, ezért fél órát pihentessük a hűtőszekrényben. Ezután 3 részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd egyenként előmelegített sütőben 180 ○C-on kisütjük. Menet közben elkészítjük a krémet. A tojássárgáját vaníliapudinggal és 1 dl tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukrokkal felfőzzük, majd hozzáadjuk a masszához. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan összedolgozzuk a krémmel, melyet kétfelé osztunk. A tésztalapokat egyenként megkenjük a kihűlt krémmel, és egymásra helyezzük. Szeletelés előtt a sütemény tetejét kókuszreszelékkel meghintjük.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben