topbar
fejlec01

desszert Jeges ribizlis süti

Hozzávalók (10 személyre):
Piskóta:

 4 db tojás

15 dkg liszt

10 dkg porcukor

  5 dkg kakaó

  fél cs. sütőpor

  8 dkg vaj

  0,5 dl tej

 

Elkészítési mód:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a porcukrot a habbal elkeverünk, kissé felverjük és hozzáadjuk a tojások sárgáját, a kakaót, a lisztet és simára keverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kiöntjük. 180 °C-os előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.


Töltelékhez:

 2 dl tej

 5 dkg cukor

 2 ek. liszt

 1 cs. vaníliás puding

 8 dkg vaj

 2 cs. vaníliás cukor

 1 ek. zselatin

20 dkg ribizke

 

Elkészítési mód:

A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, ezt forró tejjel felöntjük, hozzáadjuk a pudingport, a zselatint és habverővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a ribizkét, cukorral ízesítjük, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd homorú szilikonformába adagoljuk. A piskótát kerek formával kiszúrjuk, lefedjük vele a krémet, és pár órára hűtőbe rakjuk.


Fondant:

20 dkg cukor

 2 dl víz

10 dkg ribizli

 1 kk. zselatin

 2 ek. méz

Elkészítési mód:

Kis lángon a vizet a kristálycukorral, a mézzel, a zselatinnal feltesszük főni, amikor elkezd gyöngyözni az edény szélén és felolvadt a vízben a cukor, visszavesszük a legalacsonyabb fokozatra. Menet közben a ribizlit botmixerrel pépesítjük, majd szitán átszűrve hozzáadjuk a fondanthoz, simára keverjük és így szép rózsaszín krémet kapunk. A szilikon formából egyenként kiöntjük a süteményt, gitter rácsra rakjuk és bevonjuk a ribizli mázzal és kb. egy órára mélyhűtőbe rakjuk. Csokoládé lappal, mentalevéllel, ribizkével ízlésesen tálaljuk.

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben