Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Jeges, ribizlis süti

Hozzávalók (10 személyre):
Piskóta:

  •  4 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  •   5 dkg kakaó
  •   fél cs. sütőpor
  •   8 dkg vaj
  •   0,5 dl tej

Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a porcukrot a habbal elkeverünk, kissé felverjük és hozzáadjuk a tojások sárgáját, a kakaót, a lisztet és simára keverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kiöntjük. 180 °C-os előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.


Töltelékhez:

  •  2 dl tej
  •  5 dkg cukor
  •  2 ek. liszt
  •  1 cs. vaníliás puding
  •  8 dkg vaj
  •  2 cs. vaníliás cukor
  •  1 ek. zselatin
  • 20 dkg ribizke

Elkészítés:
 A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, ezt forró tejjel felöntjük, hozzáadjuk a pudingport, a zselatint és habverővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a ribizkét, cukorral ízesítjük, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd homorú szilikonformába adagoljuk. A piskótát kerek formával kiszúrjuk, lefedjük vele a krémet, és pár órára hűtőbe rakjuk.


Fondant:

  • 20 dkg cukor
  •  2 dl víz
  • 10 dkg ribizli
  •  1 kk. zselatin
  •  2 ek. méz

Elkészítés:
Kis lángon a vizet a kristálycukorral, a mézzel, a zselatinnal feltesszük főni, amikor elkezd gyöngyözni az edény szélén és felolvadt a vízben a cukor, visszavesszük a legalacsonyabb fokozatra. Menet közben a ribizlit botmixerrel pépesítjük, majd szitán átszűrve hozzáadjuk a fondanthoz, simára keverjük és így szép rózsaszín krémet kapunk. A szilikon formából egyenként kiöntjük a süteményt, gitter rácsra rakjuk és bevonjuk a ribizli mázzal és kb. egy órára mélyhűtőbe rakjuk. Csokoládé lappal, mentalevéllel, ribizkével ízlésesen tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben