Hozzávalók (10 személyre):
Piskóta:
4 db tojás
15 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg kakaó
fél cs. sütőpor
Elkészítési mód:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a porcukrot a habbal elkeverjük, kissé felverjük és hozzáadjuk a tojások sárgáját, a kakaót, a lisztet és simára keverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kiöntjük. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Töltelékhez:
2 dl tej
5 dkg cukor
2 ek. liszt
1 cs. csokoládé puding
8 dkg vaj
fél cs. vaníliás cukor
1 ek. zselatin
5 dkg fehér törtcsokoládé
Elkészítési mód:
A vajból, a lisztből világos rántást készítünk, felöntjük tejjel és krémesre főzzük, majd hozzáadjuk a pudingport, a zselatint és habverővel simára keverjük. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, azután a cukorral és az összetört csokoládéval elkeverjük, majd homorú szilikon formába adagoljuk. Közben a piskótát kerek formával kiszúrjuk és lefedjük vele a krémet. Pár órára hűtőbe rakjuk.
Fehércsoki máz:
10 dkg cukor
10 dkg fehércsokoládé
2 dl víz
1 kk. zselatin
2 ek. méz
1 dl tejszín
Elkészítési mód:
Kis lángon a vizet a cukorral, a mézzel, a zselatinnal feltesszük főni, amikor elkezd gyöngyözni az edény szélén és felolvadt a vízben a cukor, visszavesszük a legalacsonyabb fokozatra, simára keverjük, hozzáadjuk a fehércsokoládét, majd tejszínnel felöntjük és krémesre főzzük. A szilikon formából egyenként kivesszük a süteményt, gitter rácsra rakjuk, és bevonjuk a fehércsoki mázzal. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.