desszert Fehércsoki bomba

Hozzávalók (10 személyre):
Piskóta:

 4 db tojás

15 dkg liszt

10 dkg porcukor

  5 dkg kakaó

 fél cs. sütőpor

 

Elkészítési mód:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a porcukrot a habbal elkeverjük, kissé felverjük és hozzáadjuk a tojások sárgáját, a kakaót, a lisztet és simára keverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kiöntjük. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

 

Töltelékhez:

2 dl tej

 5 dkg cukor

 2 ek. liszt

 1 cs. csokoládé puding

 8 dkg vaj

 fél cs. vaníliás cukor

 1 ek. zselatin

 5 dkg fehér törtcsokoládé

 

Elkészítési mód:

A vajból, a lisztből világos rántást készítünk, felöntjük tejjel és krémesre főzzük, majd hozzáadjuk a pudingport, a zselatint és habverővel simára keverjük. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, azután a cukorral és az összetört csokoládéval elkeverjük, majd homorú szilikon formába adagoljuk. Közben a piskótát kerek formával kiszúrjuk és lefedjük vele a krémet. Pár órára hűtőbe rakjuk.

 

Fehércsoki máz:

10 dkg cukor

10 dkg fehércsokoládé

2 dl víz

1 kk. zselatin

2 ek. méz

1 dl tejszín

 

Elkészítési mód:

Kis lángon a vizet a cukorral, a mézzel, a zselatinnal feltesszük főni, amikor elkezd gyöngyözni az edény szélén és felolvadt a vízben a cukor, visszavesszük a legalacsonyabb fokozatra, simára keverjük, hozzáadjuk a fehércsokoládét, majd tejszínnel felöntjük és krémesre főzzük. A szilikon formából egyenként kivesszük a süteményt, gitter rácsra rakjuk, és bevonjuk a fehércsoki mázzal. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben