Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Gesztenyés tallér

Hozzávalók (8 főre)
A tésztához:

  •   6 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  •  6 ek. víz
  •  4 ek. étolaj
  • 10 dkg kakaó
  •  1 cs. sütőpor
  •  1 cs. vaníliás cukor

A gesztenyekrémhez:

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg cukor
  • 5 dl habtejszín
  • 1 cs. habfixáló
  • rumaroma

A csokikrémhez:

  • 2 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 2 ek. liszt
  • 1 cs. csokoládé puding
  • 8 dkg vaj
  • fél cs. vaníliás cukor
  • 1 ek. zselatin
  • 5 dkg tört étcsokoládé

A csokoládé bevonathoz:

  • 10 dkg ét tortabevonó
  • 1 ek. étolaj

Elkészítési mód:
A tojások sárgáját a cukrokkal habosra verjük, hozzáadjuk az étolajat és a vizet, majd a sütőporos, kakaós lisztet és jól elkeverjük, majd a tojások keményre felvert habjával összekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és kb. 10 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kerek formával kiszúrjuk. A gesztenyemasszát a botmixerrel krémesítjük, cukorral, rumaromával ízesítjük. A tejszínt felverjük, majd a habfixáló hozzáadásával folyamatos keveréssel kemény habot készítünk. A felvert tejszínhabot óvatosan összevegyítjük a gesztenyemasszával. Azután elkészítjük a csokikrémet. A vajból, a lisztből világos rántást készítünk, felöntjük tejjel és krémesre főzzük, majd hozzáadjuk a pudingport, a zselatint és habverővel simára keverjük. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, azután a cukorral és a tört csokoládéval elkeverjük. Egyenként kerek, lapos aljú szilikon formákba adagoljuk, először a piskóta tallért, majd a gesztenyekrémet, azután a csokikrémet. A csokit vízgőz felett az étolajjal felolvasztjuk, majd ráöntjük a sütemény tetejére és elsimítjuk. 2 órára hűtőbe rakjuk. Fogyasztás előtt kiemeljük a szilikon formákból és csokoládé forgáccsal, erdei gyümölccsel díszítve kínáljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben