Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Luxor desszert

Hozzávalók (10 személyre):
A piskótához:

  •  6 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  •   5 dkg kakaó
  •   1 cs. sütőpor

A töltelékhez:

  • 60 dkg kivi
  •  2 dl tej
  •  5 dkg cukor
  •  2 ek. liszt
  •  1 cs. vanília puding
  •  8 dkg vaj
  •  fél cs. vaníliás cukor
  •  1 ek. zselatin

A kivimázhoz:

  •  3 db kivi
  • 10 dkg cukor
  •  2 dl víz
  •  1 kk. zselatin
  •  2 ek. méz


Elkészítési mód:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, porcukorral elkeverjük, habverővel tovább lazítjuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a kakaót, a lisztet és simára keverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kiöntjük. 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni. A töltelékhez a kiviket meghámozzuk, botmixerrel krémesítjük. A vajból, a lisztből világos rántást készítünk, felöntjük tejjel és krémesre főzzük, majd hozzáadjuk a pudingport, a zselatint, a kivikrémet, habverővel simára keverjük, a cukrokkal ízesítjük, és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, azután gúla alakú szilikon formába adagoljuk. Közben a piskótát 6x6 cm-es négyzet alakú formával kiszúrjuk és lefedjük vele a krémet. Pár órára hűtőbe rakjuk. Ezt követően a mázhoz a meghámozott kiviket botmixerrel krémesítjük. Kis lángon a vizet a cukorral, a mézzel, a zselatinnal feltesszük főni, amikor elkezd gyöngyözni az edény szélén és felolvadt a vízben a cukor, visszavesszük a legalacsonyabb fokozatra, simára keverjük, hozzáadjuk a kivikrémet, majd krémesre főzzük. A szilikon formából egyenként kiöntjük a süteményt, gitter rácsra rakjuk, és bevonjuk a zöldkivi mázzal. Fogyasztásig hűtőben tároljuk. Ízlés szerint törtmogyoróval díszítve tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben