topbar
fejlec01

desszert Luxor desszert

Hozzávalók (10 személyre):
A piskótához:

 6 db tojás

15 dkg liszt

10 dkg porcukor

  5 dkg kakaó

  1 cs. sütőpor

 

A töltelékhez:

60 dkg kivi

 2 dl tej

 5 dkg cukor

 2 ek. liszt

 1 cs. vanília puding

 8 dkg vaj

 fél cs. vaníliás cukor

 1 ek. zselatin

 

A kivimázhoz:

 3 db kivi

10 dkg cukor

 2 dl víz

 1 kk. zselatin

 2 ek. méz

 

Elkészítési mód:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, porcukorral elkeverjük, habverővel tovább lazítjuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a kakaót, a lisztet és simára keverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kiöntjük. 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni. A töltelékhez a kiviket meghámozzuk, botmixerrel krémesítjük. A vajból, a lisztből világos rántást készítünk, felöntjük tejjel és krémesre főzzük, majd hozzáadjuk a pudingport, a zselatint, a kivikrémet, habverővel simára keverjük, a cukrokkal ízesítjük, és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, azután gúla alakú szilikon formába adagoljuk. Közben a piskótát 6x6 cm-es négyzet alakú formával kiszúrjuk és lefedjük vele a krémet. Pár órára hűtőbe rakjuk. Ezt követően a mázhoz a meghámozott kiviket botmixerrel krémesítjük. Kis lángon a vizet a cukorral, a mézzel, a zselatinnal feltesszük főni, amikor elkezd gyöngyözni az edény szélén és felolvadt a vízben a cukor, visszavesszük a legalacsonyabb fokozatra, simára keverjük, hozzáadjuk a kivikrémet, majd krémesre főzzük. A szilikon formából egyenként kiöntjük a süteményt, gitter rácsra rakjuk, és bevonjuk a zöldkivi mázzal. Fogyasztásig hűtőben tároljuk. Ízlés szerint törtmogyoróval díszítve tálaljuk.

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben