Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Orange desszert

Hozzávalók (10 személyre):
A piskótához:

  •  6 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg liszt
  •   5 dkg kakaó
  •   1 cs. sütőpor

A töltelékhez:

  • 60 dkg narancs
  •  8 dkg vaj
  •  2 ek. liszt
  •  1 dl tej
  •  1 dl narancslé
  •  1 cs. vaníliás pudingpor
  •  2 ek. zselatin
  •  5 dkg cukor
  •  1/2 cs. vaníliás cukor

A narancsmáz:

  • 3 db narancs
  • 2 dl narancslé
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek. méz
  • 1 kk. zselatin


Elkészítési mód:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, porcukorral elkeverjük, habverővel tovább lazítjuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a kakaót, a lisztet és simára keverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kiöntjük. 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni. Menet közben a narancsot meghámozzuk, botmixerrel krémesítjük. A vajból, a lisztből világos rántást készítünk, tejjel és narancslével felöntjük, majd krémesre főzzük. Ezt követően hozzáadjuk a pudingport, a zselatint, a narancs krémet, habverővel simára keverjük, a cukrokkal ízesítjük, és addig főzzük, míg besűrűsödik, azután muffin formába adagoljuk. Közben a piskótát kerek formával kiszúrjuk és lefedjük vele a krémet. Pár órára hűtőbe rakjuk. A mázhoz a meghámozott narancsokat botmixerrel krémesítjük. Kis lángon a narancslét a cukorral, a mézzel és a zselatinnal feltesszük főni, amikor elkezd gyöngyözni az edény szélén, és felolvadt a vízben a cukor, visszavesszük a legalacsonyabb fokozatra, simára keverjük, hozzáadjuk a narancskrémet, majd krémesre főzzük. A formából egyenként kiöntjük a süteményt, gitter rácsra rakjuk, és bevonjuk a narancsmázzal. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben