Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Tiszacsegei csárda palacsinta

Hozzávalók: (4 személyre)

A tésztához:

• 15 dkg liszt
• 3 dl tej
• 2 db tojás
• 2 ek. olaj
• szódavíz
• só

A sütéshez:


• 15 dkg zsemlemorzsa
• 2 tojás
• olaj

Elkészítési mód:
A hozzávalókat összekeverjük, majd annyi szódavizet öntünk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Kisütjük a tésztát, a tölteléket elosszuk a palacsintákba, majd a két szélét behajtjuk és feltekerjük. Felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és bő olajban aranybarnára sütjük. Csokoládé és vaníliamártással kínáljuk.


A töltelékhez:


• 3 db alma
• 3 db őszibarack
• 10 dkg cukor
• fahéj
• őrölt szegfűszeg
• 2 dkg margarin
• 2 ek. búzadara

Elkészítési mód:
Az almát a héjától megtisztítjuk, lereszeljük, az őszibarack húsával összekeverjük, cukorral és a fűszerekkel ízesítjük. Margarinon megfuttatjuk és állandó kevergetés mellett krémesre főzzük, majd búzadarával összekeverjük.


A csokimártáshoz:

• 1 dl tej
• 5 dkg kakaópor
• 5 dkg kristálycukor
• 10 dkg margarin

Elkészítési mód:
A tejet, a kakaóport, a kristálycukrot a margarinnal összekeverjük és gőz felett állandó kevergetés mellett krémesre főzzük.

A vaníliamártáshoz:

• 5 dl tej
• 2 db tojássárgája
• 1 cs. vaníliás cukor
• 1 cs. vaníliás pudingpor

Elkészítési mód:
A hozzávalókat jól elkeverjük majd takaréklángon állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben