Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sárgabarackos-csokis desszert

Hozzávalók (10 személyre):
A piskótához:

  •  6 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  •   5 dkg kakaó
  •   1 cs. sütőpor

A töltelékhez:

  • 60 dkg magozott sárgabarack
  • 10 dkg margarin
  • 2 ek. liszt
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 cs. vaníliás puding
  • 2 ek. zselatin
  • 5 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 10 dkg tört étcsokoládé


A csokimázhoz:

  • 2 dl víz
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek. méz
  • 1 kk. zselatin
  • 10 dkg étcsokoládé


Elkészítési mód:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, porcukorral elkeverjük, habverővel tovább lazítjuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sütőporos, kakaós lisztet, és simára keverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kiöntjük. 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni. A töltelékhez a sárgabarackot kimagozzuk és botmixerrel pürésítjük. A margarinból, a lisztből világos rántást készítünk, felöntjük tejjel, tejszínnel, és krémesre főzzük, majd hozzáadjuk a pudingport, a zselatint, a sárgabarackpépet és habverővel simára keverjük. Addig főzzük, míg besűrűsödik, azután a cukrokkal és az összetört csokoládéval elkeverjük, majd muffinformába adagoljuk. Közben a piskótát kerek formával kiszúrjuk és lefedjük vele a krémet. Pár órára hűtőbe rakjuk. Ezután kis lángon a vizet a cukorral, a mézzel, a zselatinnal feltesszük főni, amikor elkezd gyöngyözni az edény szélén és felolvadt a vízben a cukor, visszavesszük a legalacsonyabb fokozatra, simára keverjük, hozzáadjuk a csokoládét, és krémesre főzzük. A muffinformából egyenként kiöntjük a süteményt, gitterrácsra rakjuk, és bevonjuk az étcsokimázzal. Fogyasztásig hűtőben tároljuk. Sárgabarackkal ízlésesen tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben