desszert Sárgabarackos csokis desszert

Hozzávalók (10 személyre):
A piskótához:

 6 db tojás

15 dkg liszt

10 dkg porcukor

 5 dkg kakaó

 1 cs. sütőpor

 

A töltelékhez:

60 dkg magozott sárgabarack

10 dkg margarin

2 ek. liszt

1 dl tej

1 dl tejszín

1 cs. vaníliás puding

2 ek. zselatin

5 dkg cukor

1 cs. vaníliás cukor

10 dkg tört étcsokoládé


A csokimázhoz:

2 dl víz

10 dkg cukor

2 ek. méz

1 kk. zselatin

10 dkg étcsokoládé

 

Elkészítési mód:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, porcukorral elkeverjük, habverővel tovább lazítjuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sütőporos, kakaós lisztet, és simára keverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kiöntjük. 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni. A töltelékhez a sárgabarackot kimagozzuk és botmixerrel pürésítjük. A margarinból, a lisztből világos rántást készítünk, felöntjük tejjel, tejszínnel, és krémesre főzzük, majd hozzáadjuk a pudingport, a zselatint, a sárgabarackpépet és habverővel simára keverjük. Addig főzzük, míg besűrűsödik, azután a cukrokkal és az összetört csokoládéval elkeverjük, majd muffinformába adagoljuk. Közben a piskótát kerek formával kiszúrjuk és lefedjük vele a krémet. Pár órára hűtőbe rakjuk. Ezután kis lángon a vizet a cukorral, a mézzel, a zselatinnal feltesszük főni, amikor elkezd gyöngyözni az edény szélén és felolvadt a vízben a cukor, visszavesszük a legalacsonyabb fokozatra, simára keverjük, hozzáadjuk a csokoládét, és krémesre főzzük. A muffinformából egyenként kiöntjük a süteményt, gitterrácsra rakjuk, és bevonjuk az étcsokimázzal. Fogyasztásig hűtőben tároljuk. Sárgabarackkal ízlésesen tálaljuk.


 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben