Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

LIKE :) Torta

Hozzávalók (10 személyre):


A piskótához:

  • 5 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 2 dkg olvasztott vaj
  • 2 ek. víz

A csokoládés krémhez:

  • 50 dkg étcsokoládé
  • 5 dl habtejszín
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg kakaópor

A kávés habhoz:

  • 8 dl habtejszín
  • 10 dkg porrá őrölt kávépor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs. zselatin
  • 5 dkg sárgabaracklekvár

Elkészítési mód:
A piskótához a tojásokat cukorral habosra verjük, ezután hozzáadjuk a vajat és a vizet, majd rászitáljuk a lisztet és kézi habverővel óvatosan összeforgatjuk. A masszát kétfelé osztjuk, külön-külön kivajazott tortaformába öntjük, elsimítjuk és 180 °C-os előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt megsütjük, azután hagyjuk kihűlni. Közben a csokoládékrémhez a tejszínt felhevítjük, beletördeljük a csokoládét, kézi habverővel simára keverjük, hozzáadjuk a vajat, rászitáljuk a kakaóport, még egyszer simára keverjük, és hagyjuk kihűlni. 10 percre hűtőbe tesszük, majd ismét addig keverjük, míg egy sűrű, jól kenhető bársonyos krémet kapunk, és kétfelé osztjuk. A kávés habhoz a tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a forró vízben feloldott, majd lehűtött zselatint, a porcukorral elkevert kávéport, és a habverővel tovább habosítjuk, utána lehűtjük. A torta összeállításához az alsó piskótalap köré állítható tortakarikát kapcsolunk, megkenjük sárgabaracklekvárral, azután leborítjuk a másik piskótalappal, majd egyenletesen a csokikrém egyik felét elterítjük, azt követően a kávékrémmel bevonjuk, befedjük a megmaradt csokoládékrémmel és hűtőbe rakjuk. Megj.:Arra kell vigyázni, hogy minden réteg egyenletesen el legyen simítva. Nagyon éles, langyos késsel kell felszeletelni.
 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben