topbar
fejlec01

desszert LIKE Torta

Hozzávalók (10 személyre):
A piskótához:

5 tojás

10 dkg cukor

15 dkg liszt

2 dkg olvasztott vaj

2 ek. víz

 

A csokoládés krémhez:

50 dkg étcsokoládé

5 dl habtejszín

20 dkg vaj

10 dkg kakaópor

 

A kávés habhoz:

8 dl habtejszín

10 dkg porrá őrölt kávépor

10 dkg porcukor

2 cs. zselatin

5 dkg sárgabaracklekvár

 

Elkészítési mód:

A piskótához a tojásokat cukorral habosra verjük, ezután hozzáadjuk a vajat és a vizet, majd rászitáljuk a lisztet és kézi habverővel óvatosan összeforgatjuk. A masszát kétfelé osztjuk, külön-külön kivajazott tortaformába öntjük, elsimítjuk és 180 °C-os előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt megsütjük, azután hagyjuk kihűlni. Közben a csokoládékrémhez a tejszínt felhevítjük, beletördeljük a csokoládét, kézi habverővel simára keverjük, hozzáadjuk a vajat, rászitáljuk a kakaóport, még egyszer simára keverjük, és hagyjuk kihűlni. 10 percre hűtőbe tesszük, majd ismét addig keverjük, míg egy sűrű, jól kenhető bársonyos krémet kapunk, és kétfelé osztjuk. A kávés habhoz a tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a forró vízben feloldott, majd lehűtött zselatint, a porcukorral elkevert kávéport, és a habverővel tovább habosítjuk, utána lehűtjük. A torta összeállításához az alsó piskótalap köré állítható tortakarikát kapcsolunk, megkenjük sárgabaracklekvárral, azután leborítjuk a másik piskótalappal, majd egyenletesen a csokikrém egyik felét elterítjük, azt követően a kávékrémmel bevonjuk, befedjük a megmaradt csokoládékrémmel és hűtőbe rakjuk. Megj.:Arra kell vigyázni, hogy minden réteg egyenletesen el legyen simítva. Nagyon éles, langyos késsel kell felszeletelni.

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben