Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Narancsos minikuglóf

 

Hozzávalók (4 személyre):
A tésztához:

  • 3 tojás
  • 1 db narancs héja és leve
  • 1 ek. kakaópor
  • 10 dkg margarin
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 15 dkg liszt
  • csipet só
  • 10 dkg cukor
  • őrölt fahéj

A mázhoz:

  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 5 dkg vaj

A díszítéshez:

  • fehércsokoládé

Elkészítési mód:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a margarinnal, a cukorral és a kakaóporral kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, végül a fehérjehabot is óvatosan belekeverjük. A tésztát beleöntjük a kivajazott minikuglófformákba, és 180○C-os előmelegített sütőben, kb. 12 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A masszához a vajat vízgőz felett felhevítjük, kakaóporral és cukorral simára keverjük, vagyis csokimázat készítünk. A minikuglófokat kivesszük a formákból, gitterrácsra tesszük, és egyenletesen bevonjuk a csokoládémázzal. Kínálás előtt 2 órán keresztül hűtőszekrényben tároljuk. Olvasztott fehér csokoládéval díszítjük.