Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Túrós batyu

 

Hozzávalók: (10 személyre)

A tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 3 dl tej
  • 2 tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • csipetnyi só
  • 1 tojás (a kenéshez)

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk. Meleg helyen kb. egy órán keresztül kelesztjük. Közben a töltelékhez a túrót összetörjük, és a többi alapanyaggal gondosan összedolgozzuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtjuk, és kb. 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik négyzet közepébe túrótölteléket teszünk, majd a tészta négy sarkát a töltelék fölött összefogjuk, és kissé összenyomjuk. A batyukat kivajazott tepsibe tesszük, és kb. 30 percig tovább kelesztjük. Sütés előtt megkenjük felvert tojással, és 180°C-os előmelegített sütőben aranysárgára sütjük, végül hagyjuk kihűlni. Tálalásnál porcukorral meghintjük.
 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben